Programul de lucru CEN și CENELEC 2021

Provocările întâmpinate în ultima perioadă ne determină să regândim procesele și modurile de lucru tradiționale și să anticipăm viitoarele schimbări, astfel încât să putem rămâne rezilienți în fața pericolelor.

Din acest motiv, 2021 va fi un an esențial pentru CEN și CENELEC, iar standardele europene au potențialul de a sprijini unele dintre cele mai importante priorități ale instituțiilor UE în următorii ani, cum ar fi Planul de redresarePactul verde european și Tranziție digitală.

Programul de lucru pentru anul 2021 oferă o prezentare generală a principalelor direcții de standardizare și a domeniilor prioritar strategice pe care CEN și CENELEC sunt gata să le implementeze în 14 sectoare de activitate.

Pentru fiecare dintre acestea veți găsi o listă a comitetelor tehnice implicate, numărul de standarde publicate de CEN și CENELEC, o prezentare detaliată a domeniilor  în care se așteaptă cereri de standardizare, dar și solicitările de standardizare primite din partea Comisiei Europene și a EFTA.

Programul de lucru pune accent pe 3 subiecte selectate pe baza relevanței acestora ca răspuns la provocările actuale: accesibilitatesustenabilitate și tehnologii inteligente.

În ultima parte a programului veți găsi o imagine de ansamblu asupra celor mai importante momente strategice care vor ghida CEN și CENELEC pe parcursul anului 2021.

2021 va fi un an strategic în evoluția sistemului european de standardizare. Cele două organizații europene de standardizare mulțumesc tuturor părților interesate din Europa și din întreaga lume pentru viziunea, dedicarea, entuziasmul și angajamentul lor de a face standardele europene o realitate.

Programul de lucru al organizațiilor europene de standardizare CEN și CENELEC pentru anul 2021 poate fi consultat aici.