„ORAȘELE ROMÂNEȘTI: de la spațiu verde la infrastructură verde”

Reacționăm pe paginile de social media la fotografiile unor grădini impresionante, dar oare știm ce presupune amenajarea acestora?

Ei bine, pentru a avea o grădină spectaculoasă e nevoie de planificare, întreținere și de lucrări complexe cu diverse plante, iar  arhitectul peisagist este cel care este responsabil de realizarea acestora.

Un domeniu aflat la început de drum în România, dar la foarte mare căutare în țările dezvoltate, arhitectura peisagistică, nu mai reprezintă un moft, ci o necesitate.

În acest context, Asociația Peisagiștilor din România – AsoP organizează conferința anuală „ORAȘELE ROMÂNEȘTI: de la spațiu verde la infrastructură verde”, care se desfășoară sub egida Directoratului General de Mediu al Comisei Europene, în cadrul #EUGreenWeek 2019.

ASRO participă la evenimentul care are loc în perioada 13-17 mai 2019, în cadrul Facultății de Horticultură a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Tema evenimentului – ORAȘELE ROMÂNEȘTI: de la spațiu verde la infrastructură verde – are la bază reglementările internaționale, naționale și locale ce constituie factori determinanți ai calității mediului în care trăim.

Mai multe despre eveniment, aici.