Noul IWA 26 va ajuta organizațiile să beneficieze pe deplin de sistemul ISO 26000 pentru responsabilitatea socială

Scopul noului Ghid publicat de ISO este folosirea la maximum a standardului ISO 26000, primul și cel mai răspândit standard internațional pentru responsabilitatea socială din lume.

În cei șapte ani de existență, ISO 26000 a devenit unul dintre principalele referențiale pentru implementarea practicilor de responsabilitate socială în orice organizație. A fost adoptat la nivel național în 80 de țări, în mai mult de 20 de limbi și a fost unul dintre seturile de ghiduri pe care Comisia Europeană și-a construit strategia de responsabilitate socială corporativă (CSR).

Acum, un nou Acord internațional – IWA 26, utilizând liniile directoare ale ISO 26000 privind responsabilitatea socială în sistemele de management – ajută organizațiile să obțină beneficii și mai mari din conținutul standardului folosind abordarea sistemelor de management (MSS).

Având în vedere că ISO 26000 a fost elaborat înainte de introducerea conceptului ISO „structura de nivel înalt” pentru MSS – Management System Standards, conceput pentru a asigura coerența între toate sistemele de management din cadrul unei organizații, acest IWA va ajuta utilizatorii sistemelor de management să integreze mai eficient responsabilitatea socială în afacerea lor.

Staffan Söderberg, președintele comitetului tehnic care a elaborat IWA 26, a declarat că îndrumarea suplimentară pe care o furnizează va fi de mare ajutor pentru oricine va implementa un program de responsabilitate socială.

„Chiar și pentru acele organizații cu experiență în sistemele de management, responsabilitatea socială este complexă și provocatoare”, a explicat el. „IWA 26 oferă îndrumări detaliate pentru a ajuta organizațiile să beneficieze mai mult de ISO 26000 și, astfel, să contribuie mai eficient la dezvoltarea durabilă”.

IWA 26 este disponibil la ASRO si poate fi achiziționat de la Vanzari ASRO – vanzari@asro.ro