ASRO participă în perioada 8-10 noiembrie la ROFMEX

După succesul de anul trecut, ROFMA – Asociația Română de Facility Management organizează și anul acesta, în perioada 8-10 noiembrie, o nouă ediție ROFMEX – Romanian Facility Management Experience Days. Desfășurată la Centrul Expozițional Romexpo sub sloganul Smart Digitizing Places, ediția din acest an are ca puncte centrale evoluțiile și provocările determinate de digitalizarea în workplace, property și facility management (IoT, Machine Learning, Big Data).

Descoperă informații valoroase despre o piață în creștere

Piața serviciilor de property și facility management din România a evoluat considerabil după criza din 2008, astfel încât la sfârșitul anului 2017 erau active aproape  8.100 de firme, ocupând o forță de muncă de 150.000 de persoane. Valoarea totală a cifrei de afaceri realizate de această industrie se ridica la 8,4 miliarde lei (circa 1,8 miliarde Euro), reprezentând aproape  0,7% din volumul de afaceri din economia națională. Pornind de la nevoile reale ale acestei piețe, ROFMEX oferă o platformă de promovare atât pentru furnizorii de echipamente, produse, tehnologii și soluții, cât și pentru beneficiarii acestora, pe plan intern și internațional.

Promovare, educație și diseminare de know-how

Ca și anul trecut, timp de trei zile, participanții la eveniment vor interacționa în cadrul celor 4 secțiuni componente:

 1. Expoziția – prezintă o ofertă variată și de actualitate de produse, echipamente, soluții și tehnologii.
 2. Conferința Internațională de Workplace, Property și Facility Management
 3. Evenimentele educaționale
 4. Workshop Hub & Experience Area

Provocări, tendințe, inovații tehnologice și oportunități din domeniul administrării, întreținerii și operării spațiului construit

Pe 8 noiembrie are loc Conferința Internațională de Workplace, Property și Facility Management. Au confirmat participarea peste 40 de personalități de prestigiu care vor pune în discuție subiecte precum:

 • Impactul evoluțiilor determinate de digitalizarea în workplace, property și facility management (IoT, Machine Learning, Big Data)
 • Provocările pieței muncii în Property & Facility Management
 • Workplace Management: domeniu cheie în viitorul industriei de Facility Management
 • BIM – liant între proiectarea și operarea clădirii pentru un Real Estate sustenabil
 • Tendințe și diferențe regionale în domeniile climatizării, curățeniei profesionale, managementului deșeurilor și protecției la incendiu.
 • Property și facility management în țările din CEE – Puncte comune și diferențe
 • Smart Digitizing Places – Digitalizare în workplace și facility management
 • Comunicare, colaborare și concurență în gestionarea mediului construit
 • Professional Women in Built Environment

Consultați lista completă a speakerilor la ROFMEX 2018. https://www.rofmex.ro/index.php/ro/conferinta/speakeri-2018.html

Cel mai condensat eveniment educațional al anului

ROFMEX 2018 pune la dispoziție mediul prielnic pentru derularea programului ROFMA de educare continuă și certificare a specialiștilor din comunitate. Astfel, pe parcursul evenimentului veți avea prilejul să dezvoltați competențe în workplace, property și facility management în cadrul:

 • cursului de inițiere în facility management
 • celor 4 cursuri specializate
 • seminarului de conștientizare și minimizare a riscurilor de locuire dedicat proprietarilor din mediul rezidențial
 • atelierului de arhitectură care aduce împreună toți profesioniștii din mediul construit
 • celor 4 workshopuri pe temele: impactul FM în mediul business, optimizarea ocupării spațiilor construite, eficientizarea consumului de curent, creșterea calității aerului din interior, soluții frigorifice în contextul Directivei F-Gas.

Participanții la cursurile organizate în cadrul ROFMEX 2018 primesc certificate valabile în cadrul programului educațional de învățare continuă dezvoltat de Asociația Română de Facility Management.

Dimensiunea educațională a ROFMEX reprezintă o sursă suplimentară de networking și know-how disponibilă tuturor participanților la eveniment. Veți vedea direct, în cadrul expoziției, o serie de echipamente, produse și soluții menționate la conferință și în cursuri.

Anuala de Arhitectură – prezentă la ROFMEX 2018

„Este momentul ca toți partenerii de afaceri activi din mediul de construcții să se așeze la aceeași masă cu arhitecții, urbaniștii și autoritățile locale și să lucreze împreună pentru calitatea locuirii și a traiului în București” – arh. Emil Ivănescu, noul președinte al OAR București.

La ROFMEX 2018 veți putea vizita expoziția cu cele 233 de proiecte înscrise în ediția 2018 a Anualei de Arhitectură, competiție organizată de Ordinul Arhitecților București. Această ediție a Anualei îndeamnă la conștientizare și responsabilitate în ceea ce privește calitatea spațiului construit din Capitală.

„Am conceput un eveniment all-in one generator de oportunități și trenduri – cel mai important de acest gen din Europa Centrală și de Est – o manifestare ce vizează dezvoltarea sustenabilă a domeniilor worplace, property și facility management. Pornind de la succesul ediției desfășurate în 2017, în acest an ne-am propus să dezvoltam ROFMEX, sporindu-i influența asupra pieței de FM și a mediului de afaceri din regiune. Se profilează un eveniment de succes, care va poziționa ROFMEX la un nou nivel pe plan european”, susțin organizatorii.

Pentru programul detaliat al evenimentului ROFMEX 2018, accesați www.rofmex.ro.