Tineri profesioniști în standardizare – o campanie CEN-CENELEC

Consiliul şi Parlamentul European au declarat anul 2022 drept Anul european al tineretului cu scopul de a sublinia importanța bunăstării, dezvoltării și implicării tinerilor în societate și în elaborarea politicilor la nivel național și european.

Pentru standardizarea europeană, tinerii reprezintă unul dintre elementele cheie pentru dezvoltare. Aceștia contribuie la diversificarea sistemului european de standardizare prin ideile noi și inovatoare și prin promovarea noilor tehnologii care permit standardizării europene să ia în considerare noi perspective și să răspundă nevoilor societății. Astfel, tinerii profesioniști sunt vitali pentru reziliența sistemului european de standardizare în contextul provocărilor globale tot mai diverse.

Organizațiile europene de standardizare, CEN- CENELEC se alătură celebrării Anului European al Tineretului printr-o campanie de comunicare care se va desfășura în perioada următoare.

Campania  își propune să prezinte activitățile pe care comunitatea europeană de standardizare le desfășoară pentru a implica tinerii profesioniști în standardizare și să crească gradul de conștientizare al tinerilor cu privire la standardizarea europeană.

Campania va consta din:

  • interviuri cu tinerii profesioniști (cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani) experți în comitetele tehnice europene CEN-CENELEC sau ca cercetători implicați activ în standardizare;
  • testimoniale prin care părțile interesate vor împărtăși punctele de vedere cu privire la importanța pentru standardizare  a implicării tinerilor profesioniști. Acestea vor fi distribuite pe Twitter sub hashtag-ul oficial – #EuropeanYearOfYouth;
  • prezentări ale unor proiecte organizate de CEN-CENELEC pentru tinerii profesioniști care participă la activitatea de elaborare a standardelor.

Organismul Național de Standardizare – ASRO va desfășura această campanie la nivel național, iar dacă sunteți interesați să participați, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: pr@asro.ro.