Conferința Națională de Geotehnică și Fundații 2021

CNGF2021

În perioada 2-3 iunie 2021 are loc cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Naționale pentru Geotehnică și Fundații.

Evenimentul, la care ASRO participă în calitate de partener, este organizat de către Societatea Română de Geotehnică și Fundații și se va desfășura în format online.

Conferința Națională de Geotehnică şi Fundații reprezintă cel mai important forum de discuție pentru membrii comunității de Inginerie Geotehnică din România, dar şi locul unde se creionează tendințele şi preocupările următorilor 4 ani.

Tema conferinței din acest an va fi: Racordarea ingineriei geotehnice din România la tendințele europene, iar keynote speakeri vor fi Dr. Andrew Bond, din partea comitetului tehnic european – CEN TC 250/ SC7 Eurocode 7 și Prof. Dietmar Adam, Directorul Institutului de Geotehnică şi al Unității de Cercetare în Ingineria Geotehnică a Universității Tehnice din Viena.

Dezbaterea referitoare la noua revizie a Eurocodurilor va reprezenta un punct important al conferinței, care trasează elementele normative și de standardizare în proiectarea geotehnică pentru viitor.

Cele patru sesiuni ale conferinței vor beneficia de câte un raport general (cu cele mai recente noutăți din tematica respectivă), vor fi însoțite de prezentări ale articolelor și de discuții pe marginea acestora.

Nu în ultimul rând,  workshop-urile propuse în cele două zile de conferință aduc în discuție teme actuale, precum: legătura dintre mediul economic și cel academic, problemele legate de modelarea numerică în Ingineria Geotehnică etc.

Mai multe detalii, programul evenimentului și modul de înregistrare  pot fi găsite pe site-ul oficial al conferinței – http://cngf.srgf.ro/.