Soare, plaja şi standarde

Un nou standard internațional pentru plaje.

Fie că este vorba de nisipul alb, fin sau de chemarea mării, plajele au o capacitate uimitoare de a atrage oameni de departe.  Acum, o dată cu publicarea primului Standard Internațional pentru plaje, acestea sunt şi mai ușor de întreţinut şi de păstrat în cele mai bune condiţii.

Plajele sunt o parte importantă a ecologiei noastre şi nu numai pentru turistii în căutare de soare; menținerea lor curate, sigure și durabile este esențială atât pentru oameni cât şi pentru planeta noastră.

Noul standard ISO pentru plaje, 13009: 2015 Servicii de turism și servicii conexe – Cerințe și recomandări pentru desfăşurarea activităţilor pe plajă, oferă linii directoare solide, convenite la nivel internațional, pentru ca operatori să ia cele mai bune decizii cu privire la gestionarea plajelor.

În plus față de managementul general al acestora, ISO 13009: 2015 include totul, de la plajă și siguranța în apă, curăţenie, infrastructură, eliminarea deșeurilor, planificare și promovare. Standardul este un instrument util pentru a ajuta agentii de turism, proprietari de hoteluri, dezvoltatorii imobiliari si autorităţile locale pentru o cât mai bună gestionare a plajelor.

In plus, conformitatea cu ISO 13009: 2015 este, de asemenea, un instrument valoros de marketing pentru a atrage fonduri publice pentru îmbunătățiri ulterioare, precum și investitori și vizitatorii care vor ajuta serviciile comerciale din  zonă.

De asemenea, contribuie la asigurarea faptului că activitățile de divertisment din zonă se desfășoară într-un cadru social responsabil și oferă îndrumări privind siguranța și protecţia pentru turişti.

ISO 13009: 2015 poate fi achizitionat de Serviciu Vânzări Standarde Străine ASRO: email: vanzari@asro.ro