Standardul SR ISO/IEC 27701 protejează datele cu caracter personal

Atacurile informatice reprezintă o amenințare majoră pentru stabilitatea globală, iar menținerea în siguranță a datelor devine o provocare tot mai mare pentru organizații. Costul mediu al unei breșe de securitate este estimat la 3,6 milioane de dolari.

În ultimii ani, au fost create mai multe legi și reglementări menite să reducă riscurile și să ne protejeze confidențialitatea digitală de atacurile hackerilor. Astfel, în Uniunea Europeană, avem Regulamentul General pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (GDPR) pe care toate organizațiile trebuie să îl respecte.

În tot acest context, Organizația Internațională de Standardizare (ISO) a elaborat primul standard internațional care vine în sprijinul organizațiilor pentru ca acestea să poată gestiona în siguranță informațiile confidențiale și să se poată alinia la cerințele legale.

SR ISO/IEC 27701 specifică cerințe și oferă îndrumări pentru stabilirea, implementarea, menținerea și îmbunătățirea continuă a unui sistem de gestionare a informațiilor privind confidențialitatea. Se poate spune că acesta este un sistem de management pentru protejarea datelor cu caracter personal.

Odată cu creșterea numărului de reclamații și amenzi legate de confidențialitate și de protecția datelor, necesitatea publicării acestui standard este esențială. Organizațiile trebuie să ofere încredere autorităților, partenerilor și clienților. Acesta este și scopul lui SR ISO/IEC 27701.

Dacă sunteți interesați să protejați într-un mod eficient siguranța datelor cu caracter personal din organizația dumneavoastră, puteți achiziționa acest standard de la departamentul de vânzări al ASRO – vanzari@asro.ro.

Photo on Trend hype