Adunarea Generală CEN-CENELEC 2019

ASRO a găzduit sub egida Președinției Consiliului Uniunii Europene cea de-a 51-a Adunare Generală CEN, a 59-a Adunare Generală CENELEC şi cea de-a 15-a Adunare Generală Comună CEN-CENELEC la București, în perioada 05-06 iunie.

Acest eveniment anual oferă comunității CEN-CENELEC oportunitatea de a discuta despre cele mai importante aspecte strategice, politice și tehnice privind standardizarea europeană.

Tema principală care a fost dezbătută anul acesta, în cadrul sesiunii deschise, a fost „Securitatea cibernetică și standardizarea” în cadrul căreia s-a abordat modul în care transformarea digitală contribuie la crearea de noi oportunități și beneficii pentru întreaga societate. Fiind însă mai interconectați, riscul unor atacuri și amenințări cibernetice este din ce în ce mai crescut. Tocmai din acest motiv, standardizarea va juca un rol important în protejarea securității informatice.

Organismul Național de Standardizare este deosebit de încântat de faptul că a găzduit această reuniune importantă pentru CEN și CENELEC. Digitalizarea este în centrul eforturilor organismelor europene de standardizare. Scopul acestora este de a facilita transformarea digitală a industriei europene și de a implementa Planul strategic pentru transformarea digitală.