Noul instrument eLearning privind standardizarea – este o asigurare că ,,standardele întâlnesc viitorul”

Standardele au un impact amplu asupra societății și contribuie la îmbunătățirea siguranței vieții noastre de zi cu zi. În Europa, autoritățile de reglementare au apelat la standarde pentru a sprijini punerea în aplicare a legilor și politicilor, inclusiv în domenii de interes public. Astfel, devine din ce în ce mai important ca societatea civilă să se implice și să participe la standardizare.

 

Trei organizații au un rol deosebit în transmiterea cerințelor societății civile în elaborarea standardelor europene:

ANEC – Asociația Europeană pentru Coordonarea Reprezentării Consumatorilor în Standardizare

ECOS – Organizația europeană de mediu a cetățenilor pentru standardizare

ETUC – Confederația Europeană a Sindicatelor

Construiți-vă expertiza, creșteți cunoștințele și influența!

ANEC, ECOS și ETUC s-au alăturat CEN-CENELEC pentru a dezvolta un curs gratuit, interactiv eLearning, care oferă informații clare și simple despre procesul de standardizare în Europa, precum și la nivel național și internațional.

Cursul conține mai multe module pentru a ajuta utilizatorii să învețe despre standarde, despre elaborarea acestora și despre rolul cheie pe care îl joacă în protejarea consumatorilor, a lucrătorilor și a mediului. Acesta demonstrează, de asemenea, importanța pentru societatea civilă de a se implica în standardizare în vederea îmbunătățirii, consolidării și creșterii legitimității sistemului european de standardizare.

Dacă doriți să descoperiți lumea standardelor, acest curs este pentru dvs.! Urmați-l și aflați de ce sunt relevante standardele și cum puteți participa la elaborarea de standarde care să aducă beneficii tuturor!

Cursul se găsește la adresa: www.standards4all.eu