Fiecare bătaie a inimii contează

Pentru că fiecare bătaie a inimii contează, Ziua Mondială a Inimii ar trebui să fie un element de inspirație pentru a ne schimba comportamentul și a ne îmbunătății sănătatea inimii.

Pentru că fiecare bătaie a inimii contează, haideți să înlăturăm factorii de risc cei mai importanți: fumatul, alimentația nesănătoasă, lipsa de mișcare, excesul de alcool.

Pentru că fiecare bătaie a inimii contează, medici din întregi lume încearcă să prevină bolile cardiovasculare sau se luptă cu ele atunci când apar.

 

Pentru că fiecare bătaie a inimii contează, Federația Mondială a Inimii a inițiat sărbătorirea pe 29 septembrie a Zilei Mondiale a Inimii, zi în care persoane, familii, comunități și guverne din întreaga lume participă la activități de îngrijire a sănătății inimii și de promovare a unui comportament preventiv.

Pentru că fiecare bătaie a inimii contează, organizațiile de standardizare europene și internaționale au elaborat standarde specifice acestui domeniu, în special pentru implanturi, care au fost adoptate ca standarde române. Câteva din acestea sunt:

SR EN ISO 5840-1:2016, Implanturi cardiovasculare. Proteze pentru valve cardiace. Partea 1: Cerințe generale

SR EN ISO 5840-2:2016, Implanturi cardiovasculare. Proteze pentru valve cardiace. Partea 2: Înlocuitori de valve cardiace implantați chirurgical

SR EN ISO 5840-3:2013, Implanturi cardiovasculare. Proteze pentru valve cardiace. Partea 3: Înlocuitori de valve cardiace implantați prin tehnici transcateter

SR EN ISO 25539-1:2017, Implanturi cardiovasculare. Dispozitive endovasculare. Partea 1: Proteze endovasculare

SR EN ISO 25539-2:2013, Implanturi cardiovasculare. Dispozitive endovasculare. Partea 2: Stenturi vasculare

SR EN ISO 25539-3:2012, Implanturi cardiovasculare. Dispozitive endovasculare. Partea 3: Filtre pentru vena cavă