Conferința de final a Proiectului TWL – Oferirea suportului UE Institutului de Standardizare din Moldova în vederea îndeplinirii cerințelor de membru cu drepturi depline la CEN-CENELEC

Proiectul Twinning Light „Oferirea suportului UE Institutului de Standardizare din Republica Moldova în vederea îndeplinirii cerințelor de membru cu drepturi depline ale CEN-CENELEC” se apropie de final.

Pe data de 28 martie 2018, va fi organizată la Chișinău, Conferința de închidere a proiectului, organizată de Asociația de Standardizare din România (ASRO) în colaborare cu Institutul de Standardizare din Moldova (ISM).

Proiectul, derulat pe o perioadă de 6 luni, a avut ca obiectiv acordarea suportului Institutului de Standardizare din Moldova -ISM de către ASRO, în vederea obținerii statutului de membru cu drepturi depline la organizațiile europene de standardizare CEN și CENELEC.

Proiectul a făcut referire la un nou plan de acțiuni pentru punerea în aplicare a Acordului de asociere al Republicii Moldova cu UE, art. 73. În acest sens, ISM va continua să dezvolte în mod activ parteneriatul cu organismele de standardizare ale UE, în calitatea sa de membru companion al organizațiilor – CEN și CENELEC continuând să mențină și să îmbunătățească procesele și procedurile relevante în acest scop.

Proiectul a avut ca scop sprijinirea ISM pentru a-și consolida capacitățile de a respecta cerințele CEN-CENELEC, de a implementa Sistemul de Management al Calității și de a obține certificarea SR EN ISO 9001:2015.