Formarea unui nou comitet tehnic – Food authenticity

Verificarea autenticității produselor alimentare nu este un concept nou, dar pare a fi în creștere atât în ​​SUA, cât și pe plan mondial. Care este tot zumzetul acesta despre autenticitatea alimentelor și de ce a ajuns în prim-planul industriei? Este soluția finală pentru frauda alimentară? Sau este pur și simplu o modalitate de asigurare că toți consumatorii primesc produsele pe care cred că le cumpără?

 

Toți participanții din industria alimentară – producătorii, fermierii, autoritățile de reglementare, organizațiile de standardizare, distribuitorii, etc. împărtășesc responsabilitatea de a proteja sănătatea publică, prin garantarea siguranței și a integrității produselor alimentare.

Consumatorii doresc accesul la alimente sigure, necontrafăcute care nu le pun sănătatea în pericol.

                

La Comitetul European de Standardizare – CEN  s-a propus formarea unui nou comitet tehnic european – Food authenticity.

Noul CT propus va avea ca activitate standardizarea metodelor analitice validate pentru detectarea autenticității produselor alimentare și a metodelor pentru analize. Au fost identificate 103 subiecte de standardizare.

În cazul aprobării formării comitetului tehnic european propus, comitetul tehnic român ASRO/CT 95 va deveni CT oglindă pentru acesta.

Dacă sunteți interesați de activitatea corespunzătoare acestui nou comitet tehnic propus, vă rugăm să contactați expertul standardizare responsabil pentru activitatea ASRO/CT 95, dna Valentina Dincă (valentina.dinca@asro.ro).

Vă așteptăm să dezvoltăm împreună acest domeniu!