Standardizarea europeană salută preluarea președinției Consiliului UE de către Belgia

Începând cu luna ianuarie 2024, Belgia a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Acest moment marchează o nouă etapă în evoluția Uniunii Europene, cu Belgia în centrul inițiativelor strategice și decizionale. În acest context, organizațiile europene de standardizare, CEN și CENELEC, salută preluarea președinției de către Belgia și anunță că vor colabora îndeaproape cu […]

Concurs Traducător

Suntem în căutarea unor colegi/colege care să-și folosească abilitățile de adaptare la nou pentru 2 posturi de Traducător în cadrul Asociației de Standardizare din România. Condiții obligatorii de participare: Încurajăm sa aplice și absolvenți ai facultăților menționate mai sus (cu excepția celor tehnice), care au dorința de a învața, pentru un post de traducător debutant. […]

Managementul IA: cheia succesului în era digitală

Într-o lume unde mașinile autonome și instrumentele IA generative, precum ChatGPT și Google Bard, devin tot mai prezente, inteligența artificială (IA) se dovedește a fi un element central în viața noastră de zi cu zi. Dar ce este, de fapt, inteligența artificială? Un bun exemplu sunt asistenții virtuali IA, care răspund la comenzi vocale și […]

MatCHMaker: Inovație în caracterizarea și modelarea materialelor la nivel european

În lumea modernă, progresul tehnologic și inovarea în domeniul materialelor sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă și competitivitatea economică. În acest context, proiectul MatCHMaker, finanțat de Uniunea Europeană prin programul HORIZON – Research and Innovations Actions (RIA), număr contract 101091687, reprezintă o inițiativă majoră. Prin abordarea sa unică care combină metodele tradiționale bazate pe fizică cu […]

Algele, o sursă nutritivă sustenabilă și inovatoare

Introducere În contextul actual al schimbărilor climatice și al nevoii crescânde de resurse alimentare sustenabile, algele câștigă teren ca o sursă promițătoare de hrană, nutrienți și energie. Aceste organisme acvatice, prezente atât în medii marine, cât și în ape dulci, au fost utilizate de secole în diverse culturi pentru proprietățile lor nutritive și medicinale. Cercetări […]

Anchetă publică, prSR  13592 Cidru

Cidrul, băutura fermentată obținută din mere, are o istorie îndelungată și fascinantă, datând din perioadele antice. Originile sale pot fi urmărite încă din epoca romană, când romanii au descoperit băuturi fermentate din mere în teritoriile cucerite din Anglia, îmbunătățindu-le ulterior metodele de producție. De-a lungul Evului Mediu, cidrul a devenit popular în Europa, în special […]