Ziua Mondială a Standardizării

Ziua Mondială a Standardizării 

În fiecare an, pe 14 octombrie, membrii Organizației Internaționale de Standardizare (ISO), ai Comisiei Electrotehnice Internaționale (IEC) şi ai Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) sărbătoresc Ziua Mondială a Standardizării.

Este astfel o ocazie de a aduce un omagiu miilor de experţi din lumea întreagă care lucrează în colaborare la elaborarea acordurilor tehnice cu aplicare voluntară, publicate sub formă de standarde internaţionale.

Tematica din acest an este: STANDARDELE DEZVOLTĂ ÎNCREDEREA

Standardele ne conectează la instrumente de comunicare fiabile, la ghiduri de practică şi cadre de cooperare de încredere. Oferind o bază de interpretare comună pentru comunicare sau pentru diferite tranzacţii, standardele sunt esenţiale pentru schimburile comerciale reciproc avantajoase şi pentru utilizarea raţională a resurselor în comerţul internaţional.

Interacţiunile sociale se bazează pe respectarea comună a unui set fundamental de utilizări, concepte şi semnificaţii – standardele internaţionale le asigură codificarea pentru a le face astfel accesibile tuturor.

Conformitatea unui produs sau a unui serviciu cu un standard internaţional constituie un semn intrinsec de calitate, de securitate sau de compatibilitate. Standardele răspund diversităţii lumii noastre interconectate, stabilind uniformitatea interfeţelor, caz în care trebuie să ne asigurăm că utilizăm aceeaşi termeni.

La nivel naţional, am dedicat Luna Standardizării clienţii noştri, cei mai importanţi utilizatori de standarde.

În acestă zi, ne adresăm tuturor experţilor din comitetele tehnice, membrilor ASRO, comunităţii de standardizare de la nivel naţional, echipei ASRO, mulţumindu-le pentru efortul continuu pe care îl fac pentru a demonstra că standardele contează, contribuie, construiesc!

La mulţi ani!