Să lucrăm împreună

 

V-aţi simţit vreodată frustrat de faptul că anumite prescripţii din standarde nu se potrivesc cu interesul dumneavoastră şi de faptul ca nu puteţi interveni să le schimbaţi? V-aţi gândit vreodată „…daca aş fi acolo le-aş arata eu cum se face!!…”?

Acum este momentul să lucrăm împreună…

 

Ştiaţi că şi dumneavoastră puteţi face parte din comitetele tehnice de interes? Vă puteţi implica direct în elaborarea standardelor alăturându-vă corpului de experţi tehnici reprezentanţi ai mediului de afaceri, autorităţilor, mediului academic, asociaţiilor, cercetării etc.

Activitatea în comitetul tehnic aduce atât avantaje personale generate de comunicarea cu specialiştii din domeniu, cât şi numeroase beneficii pentru organizaţia pe care o reprezentaţi.

  • Dacă deveniţi membru în unul sau mai multe comitete tehnice, ASRO vă ajută să vă susţineţi interesul cât mai eficient, invitându-vă să participaţi la cursuri de instruire în domeniul standardizării concepute special pentru membrii comitetelor tehnice.

Astfel, în ultimii doi ani, peste 160 de experţi, membrii ai comitetelor tehnice, au beneficiat de instruire gratuită în domeniul standardizării în vederea creşterii competenţelor în acest domeniu.

Pe lângă instruirea experţilor nominalizaţi de organizaţia dumneavoastră, aceasta mai are numeroase avantaje competitive care decurg din calitatea membru al ASRO/CT, cum ar fi:

  • Veţi fi înscrişi pe platformele electronice de lucru europene şi internaţionale, având astfel acces la documentele de lucru din domeniul comitetului tehnic respectiv. Ce însemnă acest lucru şi la ce vă ajută? Înseamnă că veţi avea acces din timp la informaţiile privind soluţiile propuse în standarde şi că veţi putea previziona schimbările care vor fi necesare din punct de vedere tehnologic, cât şi cheltuielile generate de acestea. Astfel, încă din momentul în care standardul intră pe piaţă firma dumneavoastră va fi pregătită pentru noile cerinţe;
  • Veţi participa la elaborarea standardelor naţionale, europene şi internaţionale prin observaţiile transmise, având posibilitatea de a influenţa conţinutul tehnic al standardelor, în funcţie de interesele dumneavoastră;
  • Aveţi un departament de cercetare şi dezvoltare? Ca membru în comitetul tehnic veţi minimaliza riscurile de a porni activităţi de cercetare şi dezvoltare în direcţii care nu sunt cerute de piaţă, ştiut fiind că iniţierea elaborării de noi standarde este, în general, o urmare a cerinţei pieţei;
  • Veţi avea posibilitatea să cunoaşteţi şi să întreţineţi legături directe cu specialişti din ţară şi din străinătate din domeniu, să faceţi schimb de informaţii cu aceştia şi chiar să demaraţi colaborări pe domeniul de interes;
  • Veţi avea posibilitatea de a interacţiona cu potenţialii clienţi, dat fiind faptul că din comitetele tehnice fac parte reprezentanţi atât ai producătorilor şi autorităţilor, cât şi ai utilizatorilor şi consumatorilor.

Implicaţi-vă, ca împreună să facem standarde care vă vor face mai competitivi!