Pachet standarde COVID-19

Răspândirea rapidă a COVID-19, declarată pandemie la nivel global, impune măsuri urgente și hotărâte din partea autorităților publice, a comunității de afaceri și a cetățenilor.

ASRO, în calitate de organism național de standardizare, instituție de interes public, nu poate rămâne indiferent la rândul său, și susține aceste demersuri.

Mai mult decât oricând sunt necesare standardele adoptate la nivel național, necesare pentru a răspunde solicitărilor de producție de echipamente individuale de protecție și dispozitive medicale, pentru a se asigura astfel că profesioniștii din domeniul sănătății, pacienții și publicul larg au acces urgent la echipamentele necesare în lupta împotriva raspândirii  COVID-19.

ASRO se alătură deciziilor luate și la nivel european, la inițiativa Comisarului European pentru Piața internă, Thierry Breton, și lansează un pachet de standarde, prin care oferă acces temporar gratuit la standardele române care adoptă identic standardele europene (internaționale) identificate ca fiind indispensabile în situația actuală: măști comune de filtrare, mănuși medicale și îmbrăcăminte de protecție.

Această decizie excepțională este motivată de nevoia de a combate deficitul sever de măști de protecție și echipamente medicale cu care se confruntă toată Europa, din cauza evoluției alarmante a situației de urgență provocate de COVID-19.

Descărcați de aici

Suport – 0745274285