ISO/ IEC 27001 – Managementul Securității Informației

Familia de standarde ISO/IEC 27001 ajută organizațiile să păstreze în siguranţă informațiile. 

Cu ajutorul acestei familii de standarde, organizația va gestiona securitatea bunurilor, cum ar fi informații financiare, proprietatea intelectuală, detalii angajaţilor sau informații încredințate de către terțe părți.

ISO / IEC 27001 este cel mai cunoscut standard care furnizează cerințele pentru un sistem de management al securității informației (SMSI).

Ce este SMSI?

Un SMSI este o abordare sistematică a gestionării informațiilor sensibile din punct de vedere al unui companii, astfel încât acestea să rămână în siguranță. Acesta include oameni, procese și sisteme IT prin aplicarea unui proces de management al riscului. Acesta poate ajuta întreprinderile mici, mijlocii și mari, din orice sector să păstreze în siguranţă informațiile. 

Pentru a achiziționa standard, vă rugăm să vizitați Magazinul ASRO.

Certificarea în conformitate cu ISO / IEC 27001, la fel ca și pentru alte standarde de sistem de management ISO, este posibilă, dar nu este obligatorie.

Anumite organizații aleg să pună în aplicare standardul pentru a putea beneficia de cele mai bune practici, în timp ce altele decid să obțină certificate pentru a garanta un plus de încredere în relaţia cu clienţii.