Politica de confidențialitate

Asociația de Standardizare din România cu sediul în București, Str. Mendeleev nr 21-25, Sector 1, Nr. Reg. Com.: 27609057, Cod de înregistrare: RO11134288 („ASRO„), operatorul magazinului on-line www.magazin.asro.ro, și a site-urilor www.asro.ro, www.standardizarea.ro, www.ziuastandardizarii.ro, www.standardizare.wordpress.com,  declară că toate datele personale (mai departe, „date”) sunt considerate strict confidențiale şi sunt tratate în conformitate cu legile în vigoare în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Securitatea datelor dumneavoastră personale este o prioritate pentru noi. În consecință, acordăm cea mai mare atenție datelor personale și protecției acestora. În cadrul acestei politici de confidențialitate, dorim să vă informăm ce date personale colectăm despre dumneavoastră și cum le vom folosim în continuare.

 

1. Datele cu caracter personal și prelucrarea acestora

1.1.  Categorii de date cu caracter personal

ASRO colectează informații diverse, în funcție de ce servicii pe care alegeți să le utilizați.

Pentru scopurile prelucrării menționate la punctul 1.2 de mai jos, prelucrăm datele cu caracter personal ale dumneavoastră furnizate în cadrul site-ului nostru – denumite in continuare „Date cu caracter personal”, după cum urmează:

  • Nume, prenume, data nașterii, numărul de telefon mobil/fix, adresa de e-mail, adresa de domiciliu, contul bancar, (denumite în continuare „Date personale”);
  • Numărul comenzii plasate, codul de client, tipul produselor comandate, informații pentru plată, detaliile tranzacțiilor (denumite în continuare „Date referitoare la comandă”);
  • Conținutul comentariului transmis și subiectul acestuia, conținutul documentelor atașate si transmise către ASRO (denumite in continuare „Date de comunicare”);
  • Informații privind utilizarea contului de utilizator si a site-ului de către dumneavoastră, cum ar fi data și ora la care ați accesat website-urile,

inclusiv adresa IP publica, device ID public și date similare despre dumneavoastră (denumite in continuare „Date de monitorizare”).

ASRO va colectează datele cu caracter personal în următoarele modalități: direct de la dumneavoastră (acordate pe site, email, rețele de socializare ori prin alte mijloace de comunicare), din rapoartele traficului înregistrat de serverele care găzduiesc site-ul, din rețele sociale precum și prin intermediul cookie-urilor.

 

1.2. Scopul prelucrării datelor cu caracter personal:

 

Prelucrăm Datele dumneavoastră cu caracter personal în măsura permisă sau impusă de legislația aplicabilă în următoarele scopuri:

  • pentru furnizarea bunurilor și serviciilor oferite de către ASRO, cuprinzând acțiunile specifice acestei activități, inclusiv pentru a permite folosirea cât mai optimă a Site-ului si în scopul obținerii de informații statistice pentru îmbunătățirea serviciilor ASRO(denumite în continuare „Scopuri legate de furnizarea serviciilor și funcționarea Site-ului”);
  • pentru administrarea sigură a sistemului informatic al ASRO și în scopul evitării activităților infracționale (denumite în continuare „Scopuri legate de securitate și prevenirea fraudei”);
  • pentru a permite clienților să creeze un cont pe site-ul nostru, să plaseze comenzi online și să cumpere produse din magazinul online ASRO. Utilizăm informațiile pe care ni le furnizați pentru a administra contul creat pe site-ul nostru. Puteți să vă administrați contul, să faceți mai ușor cumpărături și să vă administrați setările personale (denumite in continuare „Scopuri legate de magazin online”);
  • pentru a permite clienților să ofere sugestii și sesizări cu privire la serviciile oferite de ASRO (denumite în continuare  „Scopuri legate de sugestii și sesizări ale clienților”);
  • pentru a permite contactarea si administrarea contractării potențialilor parteneri ASRO (denumite in continuare „Scopuri legate de parteneri”).;
  • pentru participarea în Comitetele Tehnice ASRO, pentru includerea contribuției la realizarea de standarde. (denumite în continuare „Scopuri legate de colaboratori”)
  • pentru a permite realizarea activităților de marketing (denumite in continuare „Scopuri legate de marketing”);

Aceste activități pot include:

  • Utilizarea datelor dumneavoastră personale pentru a vă trimite noutăți despre produsele şi serviciile noastre, atunci când achiziționați un produs din magazinul online sau când configurați un cont de utilizator. Vă puteți dezabona de la aceste comunicări de marketing, oricând, rapid şi ușor. Trebuie numai sa dați clic pe link-ul de ˝Dezabonare˝ inclus în fiecare newsletter.
  • Când participați la alte activități promoționale, vi se va putea solicita sa ne comunicați informații relevante ce vor fi utilizate pentru a administra aceste promoții.

ASRO va utiliza datele cu caracter personal, astfel cum vor fi furnizate de dumneavoastră, în scopurile menționate în aceasta Politică de Confidențialitate.

 

1.3. Temeiul Prelucrării Datelor dumneavoastră cu caracter personal

În general, prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară în vederea desfășurării activității specifice scopurilor prelucrării.

Vi se solicită să furnizați datele dumneavoastră cu caracter personal în mod obligatoriu, cu excepția situațiilor limitate în care va comunicam că anumite informații sunt facultative. Dacă nu ne oferiți respectivele date cerute a fi furnizate în mod obligatoriu, procesul poate fi întârziat sau chiar imposibil.

Pentru a putea prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, ASRO se bazează pe diferite temeiuri juridice, după cum urmează:

 

  • Consimțământ: Ne putem baza pe acordul dumneavoastră de a vă utiliza informațiile personale în anumite scopuri directe de marketing, consimțământul fiind temeiul juridic pentru colectarea, prelucrarea și utilizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, astfel cum este permis de legea aplicabilă. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment, contactând-ne la adresele de la sfârșitul acestei Politici de Confidențialitate.
  • Executarea unui contract sau în vederea încheierii unui contract: Prelucrarea este necesară pentru executarea contractului la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersurile necesare încheierii contractului dintre dumneavoastră și ASRO (de ex., în cazul colaboratorilor ASRO fiind vorba de contractul de colaborare, în cazul clienților fiind vorba de contractul de vânzare – cumpărare, în cazul furnizorilor fiind vorba de contractul de furnizare). De exemplu, daca utilizați serviciile ASRO pentru a face o comanda online, vă vom utiliza datele cu caracter personal pentru a ne îndeplini obligația de a finaliza și a administra acea comanda în conformitate cu contractul pe care îl avem cu dumneavoastră. De asemenea, prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal poate fi necesara pentru a face demersuri înainte de încheierea unui posibil contract, in condițiile în care sunteți un potențial partener și doriți să ne contactați în vederea unei eventuale colaborări comerciale;
  • Interese legitime: Putem folosi informațiile pentru interesele legitime ale ASRO, cum ar fi oferirea celui mai bun conținut adecvat al site-ului, e-mailuri si newsletter-uri, pentru a ne îmbunătăți și promova produsele și serviciile, precum si conținutul pe site-ul nostru, și în scopuri legale, administrative și de detectare a fraudei.
  • Bază legală: pentru conformarea cu normele, reglementările legale, sau în vederea aplicării legii și cooperării cu autoritățile competente (inclusiv, dar fără a ne limita la, autoritățile fiscale și judiciare).

 

DATE CU CARACTER PERSONAL

SCOPURILE PRELUCRĂRII CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL TEMEIUL PRELUCRĂRII
 

Scopuri legate de furnizarea serviciilor și funcționarea site-ului

 

  • Date personale
  • Date de comunicare

 

  • Executarea unui contract;
  • În baza unei obligații legale; sau
  • În baza interesului legitim.

 

 

Scopuri legate de securitate si prevenirea fraudei

  • Date personale
  • Date referitoare la comanda
  • Date de monitorizare

 

 

  • In baza unei obligatii legale; sau
  • In baza interesului legitim.

 

 

Scopuri legate de magazinul online

  • Date personale
  • Date referitoare la comanda
  • Date de comunicare

 

  • Executarea unui contract;
  • In baza unei obligatii legale; sau
  • In baza interesului legitim.

 

 

Scopuri legate de sugestii si sesizări ale clienților

  • Date personale
  • Date referitoare la comanda
  • Date de comunicare

 

  • Executarea unui contract;
  • În baza unei obligații legale.

 

 

Scopuri legate de furnizori

  • Date personale
  • Date de comunicare

 

  • Executarea unui contract;
  • În baza unei obligații legale;
  • În baza interesului legitim.

 

 

Scopuri legate de parteneri

  • Date personale
  • Date de comunicare

 

  • În vederea realizării demersurilor necesare încheierii unui contract sau
  • În baza interesului legitim.

 

 

Scopuri legate de marketing

  • Date personale
  • Date referitoare la comanda

 

  • Pe baza de consimțământ;
  • În baza interesului legitim.

 

Scopuri legate de colaboratori ·         Date personale ·         Pe bază de consimțământ

 

  1.4 Transferul datelor personale către terți

Informațiile dvs. personale vor fi transmise unor terți sau vor fi intermediate altfel, numai în cazul în care este necesar pentru îndeplinirea contractului de vânzare, pe baza unui interes legitim sau dacă v-ați exprimat în prealabil acordul, după cum urmează

  • a) companiilor emitente de carduri de credit, furnizorilor de servicii de plată pentru procesarea plăților și băncilor, pe baza comenzii dvs., în vederea executării contractului de vânzare
  • b) companiilor de curierat, în scopul livrării produselor sau a serviciilor comandate de dvs. și al soluționării reclamațiilor, inclusiv rezilierea contractului
  • c) altor furnizori de servicii, terților implicați în prelucrarea datelor;
  • d) terților, de exemplu procurorilor și tribunalelor, în scopul recuperării sau al încheierii oricărui contract cu dvs.;
  • e) autorităților publice (de exemplu, poliției)

În cazul în care un terț folosește datele în contextul interesului său legitim, ASRO nu își asumă nicio responsabilitate.

Prestatorii terți de servicii au semnat clauze de confidențialitate și nu li se permite sa utilizeze datele dumneavoastră cu caracter personal în alte scopuri decât cele menționate în prezenta Politica de Confidențialitate.

 

2. Perioade de retenție

 

Datele cu caracter personal prelucrate in scopurile menționate în prezenta vor fi păstrate doar cat este necesar, pe durata existenței contului dumneavoastră și ulterior, în timpul unei perioade de tranziție (de exemplu, pentru primirea unui răspuns la solicitarea dumneavoastră, pentru livrarea bunurilor, emiterea facturilor) sau pentru oricare alta perioada mai îndelungata în care ASRO are obligația legală de a arhiva datele cu caracter personal.

Dacă se inițiază o acțiune judiciară, datele cu caracter personal pot fi păstrate până la finalul acestei acțiuni, inclusiv eventualele perioade de recurs, iar apoi vor fi șterse sau arhivate, conform prevederilor legislației aplicabile.

În principiu, vă vom păstra datele cu caracter personal pe durata solicitată sau permisa de legislația aplicabila. Ulterior, vom elimina/șterge datele dumneavoastră cu caracter personal din sistemele și evidențele noastre și/sau vom lua măsuri pentru a le anonimiza, astfel încât sa nu mai puteți fi identificat in baza acestora.

În toate cazurile, datele cu caracter personal din contractele, comunicările și alte documente identificate pot fi supuse unor cerințe legale de păstrare, care necesita, în principiu, păstrarea de pana la 10 ani.

Orice alte Date cu caracter personal vor fi șterse, în principiu, în 6 luni de la ștergerea contului dumneavoastră de utilizator sau de la colectarea lor prin intermediul site-ului, cu excepția datelor referitoare la comandă care vor putea fi păstrate pana la 3 ani de la data tranzacției sau, după caz, pentru o perioada necesara pentru îndeplinirea unor obligații legale (inclusiv dacă suntem obligați astfel printr-o hotărâre judecătorească) sau daca este necesar pentru motive de securitate, prevenirea fraudei, litigii sau abuzuri.

 

 

3. Proceduri de securitate

 

În conformitate cu legislația europeana pentru protecția datelor, folosim proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat şi folosirea neadecvata a datelor cu caracter personal.

Utilizăm sisteme și proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza datele cu caracter personal pe care ni le transmiteți.

De asemenea, folosim proceduri de securitate şi restricționări tehnice şi fizice ale accesării şi folosirii datelor cu caracter personal pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale in timp ce lucrează.

 

4. Fișiere cookie

 

Paginile de Internet ale ASRO folosesc fișiere cookie. Fișierele de tip cookie sunt fișiere text stocate în sistemul computerului prin intermediul unui browser. Majoritatea site-urilor şi serviciilor de internet folosesc fișiere cookie. Multe fișiere cookie conțin un element de identificare, un așa numit cookie de sesiune. Acesta este un identificator unic al unui fișier cookie.

El constă dintr-un lanț de caractere prin intermediul căruia pagini de Internet şi servere pot fi atribuite unui anumit browser de internet în care a fost stocat respectivulfișiercookie.

Acest lucru permite site-urilor de internet şi serverelor vizitate să deosebească browserul persoanei vizate de alte browsere care conțin fișiere cookie diferite. Un anumit browser poate fi recunoscut şi identificat prin utilizarea ID-ul unic al fișierului cookie.

Folosind fișierele cookie, ASRO are posibilitatea să le ofere utilizatorilor site-urilor web mai multe servicii ușor de utilizat, ceea ce nu ar fi posibile fără utilizarea acestora.

Prin intermediul fișierelor cookie, informațiile şi ofertele de pe site-ul web pot fi optimizate în interesul utilizatorului.

Așa cum am menționat anterior, fișierele cookie ne dau posibilitatea să îi recunoaștem pe utilizatorii site-urilor noastre. Utilizatorul care folosește fișiere cookie nu mai trebuie, spre exemplu, să își introducă datele de acces de fiecare dată când accesează site-ul, deoarece acest lucru este preluat de site, iar fișierul cookie este stocat în sistemul computerului utilizatorului.

Un alt exemplu este fișierul cookie al unui cărucior de cumpărături din magazinul online. Magazinul online reține articolele pe care clientul le-a plasat în coșul virtual de cumpărături prin intermediul fișierului cookie.

Persoana vizată poate, în orice moment, să împiedice instalarea fișierelor cookie prin site-ul nostru web, prin intermediul unei setări corespunzătoare a Browser-ului de internet utilizat,  putând  astfel interzice permanent instalarea fișierelor cookie. Mai mult, fișierele cookie deja instalate pot fi șterse în orice moment prin intermediul browser-ului sau al altui program.

Dacă persoana vizată dezactivează, din browser, instalarea fișierelor cookie, este posibil să nu mai fie complet utilizabile toate funcțiile site-ului nostru web.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta aici politica noastră privind fișierele de tip cookie.

 

5. Newsletter

Newsletterul ASRO conține așa numiți pixeli de urmărire. Pixelul de urmărire este un semn grafic miniatural încorporat în mesajele e-mail trimise în format HTML pentru a permite fișierului registru să înregistreze şi să analizeze.

Acest lucru permite analiza statistică a succesului sau eșecului campaniilor de marketing online. Pe baza pixelului de urmărire încorporat, ASRO poate vizualiza dacă şi când a fost deschis un e-mail de către o persoană vizată şi care linkuri din e-mail au fost accesate de persoanele vizate.

Astfel de date personale colectate în pixelii de urmărire conținuți în buletinele informative sunt stocate şi analizate de operator pentru a optimiza trimiterea buletinului informativ, precum şi pentru a adapta conținutul viitoarelor buletine informative  cât  mai bine  intereselor persoanei vizate.

Aceste date personale nu vor fi transmise unor terți. Persoanele vizate au dreptul să revoce oricând respectiva declarație de consimțământ emisă prin procedura de confirmare a abonării prin email. După revocare, aceste date personale vor fi șterse de către operator.

Asociația de Standardizare din România consideră în mod automat retragerea de la primirea newsletterului ca pe o revocare a consimțământului..

Newsletterul este trimis prin intermediul „MailChimp”, o platformă de trimitere a newsletterelor operată de furnizorul american cunoscut sub numele de Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, USA.

Adresele de e-mail ale destinatarilor newsletter-ului, precum și celelalte date descrise în cadrul acestor informații, sunt stocate pe serverele MailChimp din SUA. MailChimp utilizează aceste informații pentru a expedia și analiza buletinele de știri în numele nostru.

Mai mult, potrivit MailChimp, aceste date pot fi utilizate pentru optimizarea sau îmbunătățirea serviciilor proprii, de ex. optimizarea tehnică a expedierii și prezentării de newsletter-e sau în scopuri economice, pentru a determina din ce țări vin destinatarii.

Cu toate acestea, MailChimp nu utilizează datele destinatarilor newsletter-ului ASRO pentru a-i contacta personal sau pentru a le transmite terților informațiile.

Avem încredere în fiabilitatea MailChimp, IT și securitatea datelor. MailChimp este certificată în cadrul acordului US-UE “Privacy Shield” și, prin urmare, trebuie să respecte cerințele UE privind protecția datelor. Mai mult, am încheiat un “Data-Processing-Agreement” cu MailChimp.

În acest acord, MailChimp se angajează să protejeze datele utilizatorilor noștri, să proceseze datele numai în conformitate cu reglementările privind confidențialitatea datelor în numele nostru și să nu le transmită terților. Puteți vedea politica de protecție a datelor MailChimp aici.

 

 

6. Rețele Sociale

Pe site-ul ASRO, am integrat componente ale anumitor rețele sociale, cum ar fi: Facebook, Google+, YouTube, LinkedIn, Twitter.

Dacă persoana vizată nu dorește transmiterea informațiilor către rețelele sociale, atunci poate împiedica acest lucru deconectându-se de la conturile pe care le deține înainte de a accesa site-ul nostru.

Ghidul privind protecția datelor publicat de Facebook este disponibil la adresa: https://facebook.com/about/privacy

Informații suplimentare şi prevederile Google și YouTube în privința protecției datelor pot fi obținute accesând adresa: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Politica LinkedIn aplicabilă în materie de confidențialitate este disponibilă la adresa  https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

Prevederile Twitter aplicabile în privința protecției datelor pot fi accesate la adresa https://twitter.com/privacy?lang=en.

7. Google Analytics

Pe site-urile ASRO, este integrată componenta Google Analytics (cu funcție de anonimizare). Google Analytics este un serviciu Web Analytics (analiză pe rețeaua Internet). Web analytics înseamnă prelevarea, acumularea şi analizarea datelor despre comportamentul vizitatorilor site-urilor web.

Serviciul de analiză web culege, între altele, date despre site-ul web de pe care provine cineva (numit şi referent), ce pagini au fost vizitate sau cât de des şi cât timp a fost vizualizată o anumită pagină. Analizele Web analytics sunt folosite în principal pentru optimizarea unui site web şi pentru efectuarea unor analize cost-beneficii privind publicitatea pe Internet.

Operatorul componentei Google Analytics este Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Statele Unite ale Americii.

Pentru analizele web prin intermediul Google Analytics, operatorul foloseşte aplicaţia „_gat. _anonymizeIp”. Prin intermediul acestei aplicații, adresa IP a conexiunii Internet a persoanei vizate este prescurtată de Google şi anonimizată atunci când site-ul nostru este accesat dintr-un Stat Membru al Uniunii Europene.

Scopul componentei Google Analytics este de a analiza traficul pe site-urile ASRO. Google utilizează, între altele, datele şi informațiile colectate şi pentru a evalua utilizarea site-urilor şi pentru a furniza rapoarte online care arată activitățile efectuate pe site-urile noastre, cât şi pentru a ne furniza nouă alte servicii legate de utilizarea site-ului.

Google Analytics plasează un modul cookie. Definiția modulelor cookie este dată la punctul 4. Prin plasarea modulului cookie, Google are posibilitatea să analizeze utilizarea site-uluinostru.

La fiecare accesare a uneia dintre paginile site-urilor noastre în care a fost integrată componenta Google Analytics, browserul persoanei vizate trimite automat datele prin intermediul componentei Google Analytics în scopul publicității online şi stabilirii comisioanelor pentru Google.

Pe  parcursul  acestei  proceduri  tehnice,  Google  obține informații personale, cum ar fi adresa IP a persoanei vizate, de care Google are nevoie, între altele, pentru a înțelege originea vizitatorilor şi clicurilor şi pentru a stabili ulterior comisioanele.

Modulul cookie este utilizat pentru a stoca informații personale, cum ar fi ora accesării, locul de unde s-a efectuat accesarea, frecvența vizitării site-ului nostru de către persoana vizată.

La fiecare vizitare a site-ului nostru Internet, date personale, inclusiv adresa IP utilizată de persoana vizată pentru accesul pe Internet, vor fi transmise către Google în Statele Unite ale Americii. Aceste date personale sunt stocate de Google în Statele Unite ale Americii. Google poate transmite unor terți aceste date personale colectate prin procedura tehnică.

Așa cum s-a afirmat mai sus, persoana vizată poate împiedica oricând instalarea modulelor cookie prin intermediul site-ului nostru, prin modificarea corespunzătoare a browserului, refuzând astfeldefinitivinstalareamodulelorcookie.

În același timp, această modificare adusă navigatorului Internet folosit ar împiedica Google Analytics să instaleze un modul cookie în sistemul persoanei vizate. În plus, modulele cookie deja utilizate de Google Analytics pot fi șterse oricând prin intermediul unui navigator web sau al altor programe.

În plus, persoana vizată are posibilitatea să se opună culegerii de date generate de Google Analytics pe baza utilizării acestui sait web, precum şi prelucrării acestor date de către Google, având posibilitatea să le împiedice.

Pentru aceasta, persoana vizată trebuie să descarce o extensie de navigator accesând linkul https://tools.google.com/dlpage/gaoptout şi să o instaleze. Această extensie de navigator comunică Google Analytics prin scriptul Java faptul că orice date şi informații despre vizitele efectuate pe paginile Internet nu pot fi transmise către Google Analytics.

Google consideră instalarea extensiilor de navigator o obiecție. Dacă sistemul persoanei vizate este ulterior șters, formatat, sau este instalat de curând, atunci persoana vizată trebuie să reinstaleze extensiile de navigator pentru a dezactiva Google Analytics.

Dacă extensia de navigator a fost dezinstalată de persoana vizată sau de orice altă persoană în a cărei sferă de competență intră acest lucru, sau dacă a fost dezactivată, se poate executa reinstalarea sau reactivarea extensiilor de navigator.

Informații suplimentare şi prevederile Google aplicabile în privința protecției datelor pot      fi obținute accesând linkul acesta.

8. Drepturile dumneavoastră

 

Daca v-ați declarat consimțământul cu privire la anumite activități de prelucrare a datelor cu caracter personal, puteți retrage acest consimțământ in orice moment cu efecte viitoare.

O astfel de retragere nu va afecta legalitatea Prelucrării anterior retragerii consimțământului. În baza condițiilor prevăzute de legislația aplicabila Regulamentul UE 679/2016 (GDPR), aveți următoarele drepturi:

Dreptul de acces: Aveți dreptul de a vi se comunica, la cerere, dacă datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate, și dacă da, aveți dreptul de a solicita accesarea acestora.

Informațiile includ, printre altele, scopurile prelucrării, categoriile de date cu caracter personal afectate si destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate datele dumneavoastră cu caracter personal.

Aveți dreptul de a obține o copie a datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, vă putem percepe o taxă rezonabilă, în baza costurilor administrative.

Dreptul la rectificare: Aveți dreptul de a obține din partea noastră rectificarea datelor dumneavoastră cu caracter personal incorecte. În funcție de scopurile prelucrării, aveți dreptul de a completa datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declarații suplimentare.

Dreptul la ștergere („dreptul de a fi uitat”): Aveți dreptul de a ne solicita să vă ștergem datele cu caracter personal.

Dreptul la restricționare: Aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal. În acest caz, datele respective vor fi marcate și pot fi prelucrate de noi doar în anumite scopuri.

Dreptul la portabilitatea datelor: Aveți dreptul de a primi datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat, în format structurat, comun și care poate fi citit de aparate, și aveți dreptul de a transmite aceste date unei alte entități fără obiecții din partea noastră.

Dreptul de a obiecta: Aveți dreptul de a obiecta, pe motive legate de situația dumneavoastră, în orice moment, față de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către noi, și ni se poate solicita să nu vă mai prelucram datele cu caracter personal.

Daca vă exercitați dreptul la obiecție, nu vom mai prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost.

Acest drept poate fi invalidat în special daca prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesara pentru formalitățile aferente încheierii unui contract sau pentru îndeplinirea unui contract deja încheiat.

Drepturile menționate mai sus se vor exercita prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata şi semnata, înaintata către Asociația de standardizare din România la adresa poștala: Str. Mendeleev nr.21-25, Sector 1, București – in atenția responsabilului cu protecția datelor – sau la adresa de email dpo@asro.ro.

În cerere, puteți arata daca doriți ca informațiile să fie comunicate la o anumita adresă, care poate fi şi de poștă electronică, sau printr-un serviciu de corespondență care să asigure că predarea vi se va face numai personal.

Vă rugăm să țineți cont că, înainte de a da curs oricărei astfel de cereri, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea, pentru a ne asigura că solicitarea provine chiar din partea dvs.

ASRO va comunica informațiile solicitate, în termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea solicitării exprimate de dumneavoastră privind modul de comunicare.

Vă rugăm să luați în considerare faptul că drepturile de mai sus pot fi limitate în baza legislației naţionale aplicabile privind protecția datelor.

În cazul în care, persoanele vizate, direct sau prin reprezentant, își exercită drepturile menționate mai sus, în mod vădit nefondat, nejustificat sau excesiv, în special din cauza caracterului lor repetitiv, ASRO poate:

–        fie să perceapă o taxa rezonabilă ținând cont de costurile administrative pentru furnizarea informațiilor sau a comunicării sau pentru luarea masurilor solicitate;

–        fie să refuze să dea curs cererii.

ASRO, în calitate de operator de date, rămâne punctul de contact central în vederea exercitării acestor drepturi.

De asemenea, aveți dreptul de a formula o plângere la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Vă rugăm să adresați orice întrebări către ASRO la adresa de email dpo@asro.ro sau la adresa poștală Str. Mendeleev nr.21-25, Sector 1, București – în atenția responsabilului cu protecția datelor.

 

 

9. Cum prelucram datele personale ale copiilor?

Serviciile oferite de site-urile deținute de ASRO nu sunt destinate minorilor.

10.  Valabilitate

Prezenta Politică de confidențialitate intră în vigoare din 24 Mai 2018.