Curs SR ISO/TS 22003:2016 – Siguranţa alimentelor – 21 iunie 2018

Lector:  Ing. Valentina Dincă, responsabil cu coordonarea activităţii de standardizare în următoarele comitete tehnice: 95, 97, 180, 298, 367, 372, 377, 386, persoană cu experienţă în proiectarea, dezvoltarea, implementarea şi menţinerea unor sisteme de management al calităţii şi siguranţei alimentelor conform unor diferite referenţiale (sisteme care au fost certificate de organisme acreditate corespunzător), lector în domeniul principiilor şi metodologiei standardizării, în domeniul siguranţei alimentelor şi în alte domenii. 

Standardul SR ISO/TS 22003:2016, Sisteme de management al siguranţei alimentelor. Cerinţe pentru organismele care efectuează audit şi certificare a sistemelor de management al siguranţei alimentelor, face parte din patrimoniul comitetului tehnic ASRO/CT 180, care este comitetul tehnic oglindă pentru comitetul tehnic, respectiv subcomitetul tehnic ISO elaborator al standardului, ISO/TC 34, Food products, Subcommittee SC 17, Management systems for food safety. Versiunea în limba română a SR ISO/TS 22003:2016 a fost lucrată în cadrul ASRO/CT 180 şi ASRO/CT 95.

Obiectivele cursului:

Cursul urmăreşte înţelegerea cerinţelor standardului SR ISO/TS 22003:2016 şi a modificărilor importante aduse de ediţia în vigoare a standardului, faţă de ediţia anterioară (inclusiv categoriile lanţului alimentar), precum şi consecinţele acestora asupra organismelor care furnizează audit şi certificare a sistemelor de management.

Tematica abordată în timpul cursului:

– scurt istoric,

– explicaţii ale termenilor utilizaţi,

– înţelegerea cerinţelor standardului SR ISO/TS 22003,

– sublinierea modificărilor importante aduse de ediţia în vigoare a standardului faţă de ediţia anterioară.

Grup ţintă:

–  personalul organsimelor de certificare a sistemelor de management,

–  auditorii sistemelor de management,

– profesionişti în domeniul sistemelor de management (consultanţi, experţi tehnici, evaluatori, etc.),

–  alte persoane interesate.

Atuuri ale participării la cursurile de formare organizate de ASRO:

  • participanţii care se înscriu la  acest curs pana la data de 15 iunie, beneficiaza de reducere  5% din preţul cursului;
  • 10% reducere la achiziţionarea oricărui standard menţionat în acest anunţ,
  • 10% reducere din preţul cursului pentru membrii ASRO,
  • conţinut bogat de informaţii axat pe dezvoltarea de competenţe concrete şi de mare actualitate,
  • pronunţat caracter practic, utilizarea metodelor interactive (studii de caz, lucrul pe grupe, elaborarea sub îndrumarea formatorilor a propriilor proiecte),
  • formatori cu solidă experienţă atât în tematica programului, cât şi în susţinerea sesiunilor de formare în respectivul domeniu,
  • reduceri pentru mai mulţi cursanţi (minim 5 pers.) din partea aceleiaşi instituţii
  • reducerile referitoare la curs nu se cumulează,
  • locaţie centrală.

Finalizarea cursului se va face cu: Certificat de absolvire, eliberat de Organismul Naţional de Standardizare.

Loc de desfăşurare curs: Str. Mendeleev, nr. 21-25, sector 1, Bucureşti – etaj 4, sala 408 – sala de curs ASRO.

Durata:  1 zi
Data: 21 iunie 2018
Preţul: 300 lei /curs/cursant (la care se adaugă TVA), taxa include examinarea, suportul de curs, sală + catering.

Plata se poate face în avans prin ordin de plată sau în ziua cursului la casieria ASRO.
Înscrierile se fac până la  18 iunie 2018.

Detalii şi înscrieri:  Florentina Stancu, email: florentina.stancu@asro.ro,

 tel : 0743.030.213